• Pärnu Eliisabeti kirik
  • Püha Missa
    P kell 10 ja 18 | T K R kell 9 | N kell 18
  • Leerikursus
  • Koguduse töötajad
    Nikolai 22, Pärnu | 44 31 381
  • Kaitsepühakud
    Püha Eliisabet | Püha Johannes | Püha Nicolaus

VANAKIRIKLIKUD LUGEMISED

1. Peetruse 2:21-25

Mu armsad, Kristus kannatas teie eest, jättes teile eeskuju, et te käiksite Tema jälgedes. Tema ei teinud pattu ega leitud pettust Tema suust; Ta ei sõimanud vastu, kui Teda sõimati; Ta kannatas ega ähvardanud, vaid jättis kõik selle hoolde, kes mõistab kohut õiglaselt; Ta kandis ise meie patud oma ihus üles ristipuule, et meie, olles surnud pattudele, elaksime õigusele; Tema vermete varal te olete saanud terveks. Te olite ju nagu lambad ekslemas, kuid nüüd te olete pöördunud oma hingede Karjase ja Ülevaataja poole.

Graduale Luuka 24:35; Johannese 10:14

Halleluuja. Halleluuja.
Jüngrid tundsid Issanda Jeesuse ära leivamurdmisest.
Halleluuja.
Mina olen hea karjane ja tunnen omi ja minu omad tunnevad mind.
Halleluuja.

Johannese 10:11-16

Neil päevil ütles Jeesus variseridele: Mina olen hea karjane. Hea karjane annab oma elu lammaste eest. Palgaline aga, kes ei ole karjane ja kelle omad lambad ei ole, kui ta näeb hunti tulemas, jätab lambad maha ja põgeneb – ja hunt kisub neid ja ajab nad laiali –, ta on ju palgaline ega hooli lammastest. Mina olen hea karjane ja tunnen omi ja minu omad tunnevad mind, nõnda nagu Isa tunneb mind ja mina tunnen Isa ning annan oma elu lammaste eest. Ja mul on veel lambaid, kes ei ole sellest tarast, neidki pean ma juhtima; ja nad kuulevad minu häält ning siis on üks kari ja üks karjane.

 

JÄTKUV LUGEMINE

Apostlite teod 8:1-8

Sel päeval tõusis suur tagakiusamine Jeruusalemma koguduse vastu ja kõik peale apostlite hajutati mööda Juuda- ja Samaariamaad. Aga mõned vagad mehed matsid Stefanose maha ja tegid suure leinatalituse tema pärast. Ent Saulus hakkas laastama kogudust, käis mööda kodasid ning vedas kaasa mehi ja naisi ning andis need vangi. Nüüd käisid need, kes olid tagakiusamisel hajutatud, mööda maad ja kuulutasid evangeeliumi. Filippus tuli ühte Samaaria linna ja kuulutas rahvale Kristust. Rahvahulk pani üksmeelselt tähele, mida Filippus ütles, kuuldes teda ning nähes tunnustähti, mida ta tegi. Sest paljudest, kel olid rüvedad vaimud, läksid need välja valju häälega kisendades, palju halvatuid ja jalutuid aga sai terveks. Ja suur rõõm oli selles linnas.

Graduale Psalm 66:1-3.4-5.6-7

Hõisake Jumalale, kõik ilmamaa!
Ülistage mängides Tema nime au, andke Temale au ja kiitust!
Öelge Jumalale: Kui kardetavad on Sinu teod!
Kõik ilmamaa kummardab Sind ja mängib Sulle kiitust, Ta mängib kiitust Su nimele.
Tulge ja vaadake Jumala tegusid, kes on kardetav oma tegemistes inimlaste juures.
Tema muudab mere kuivaks maaks; jalgsi minnakse läbi jõe; rõõmutsegem siis Temast!
Tema valitseb oma vägevuses igavesti, Ta silmad on valvel paganarahvaste üle.
Hõisake Jumalale, kõik ilmamaa!

Hüüd enne Evangeeliumi Johannese 6:40

Halleluuja. Halleluuja.
Issand ütleb: Igaühel, kes usub Pojasse, on igavene elu, ja viimsel päeval äratan ma tema üles.
Halleluuja.

Johannese 6:35-40

Neil päevil ütles Jeesus rahvahulgale: Mina olen eluleib. Kes minu juurde tuleb, see ei nälgi iialgi, ja kes minusse usub, see ei janune enam iialgi. Kuid ma olen teile öelnud, et kuigi te olete mind näinud, ei usu te ikkagi. Kõik, mis Isa mulle annab, tuleb minu juurde, ning kes minu juurde tuleb, seda ma ei aja välja. Ma ei ole ju taevast alla tulnud oma tahtmist tegema, vaid Tema tahtmist, kes minu on saatnud. Aga Tema tahtmine, kes minu on saatnud, on see, et ma ei kaotaks midagi neist, kes mulle on antud, vaid et ma ärataksin nad üles viimsel päeval. See ongi mu Isa tahtmine, et igaühel, kes näeb Poega ning Temasse usub, oleks igavene elu, ja viimsel päeval mina äratan ta üles.

Kontakt

Pärnu Eliisabeti kogudus
Nikolai 22 | 80010 Pärnu
Reg kood 80211018

Telefon: +3724431381
Mobiil: +37256 664 626
E-post: parnu.eliisabeti @ eelk.ee

Arveldusarve:
EE111010902000838001
EELK Pärnu Eliisabeti kogudus